25.8 C
София
неделя, 14 април, 2024 г.

Само за къдрокоски!

Не пропускай

Знаем, че повечето жени надарени с къдрава или права коса, мечтаят да имат точно обратната на своята, особено къдравелките, които искат постоянно да си изправят косата. Тук предлагаме няколко съвета за правилно и здравословно третиране на косата, само за къдрокоските!

По-внимателно с изправянето!

Ако все пак, много държите да си изправяте буйните букли, внимавайте много да не навредите на косъма до крайност. Много къдравите коси трудно се поддават на лесно изправяне, за това най-добре се обърнете към професионалист. А, ако все пак искате сами да се справите (с преса или сешоар), бъдете много внимателни, за не изгорите косата си. Задължително трябва да използвайте подходящите стилизиращи продукти за коса, които са специално предназначени за да пазят косъма от обработка с гореща преса или сешоар.

10 правила за красива и здрава права коса

Подхранване

Повечето къдрави коси са сухи и непокорни, за това е задължително използването на подходящи балсами при всяко миене, като така се постига повече еластичност на косъма и по-лесно разресване на къдриците.

Обем

В някой случай, къдравите коси нямат обем и за това е хубаво да си придавате такъв със специалните продукти за това, но не използвайте в никакъв случай така наречените „вафлички“ от набора за пресата ви. Те не изглеждат никак добре на къдрава коса.

Не на ваксата

Ако имате естествени, красиви къдрици, не ви е необходима силен фиксатор, като ваксата. Ако все пак искате да ги стилизирате и подчертаете, използвайте пяна за коса, като тя отново не трябва да е с прекалено силен номер на фиксация. Така няма да натежат къдриците и косата ви няма да се спластява от тежкия фиксатор, а ще стои естествена и обемна.

Хладка вода за косата

Независимо каква коса имате, къдрава или права е винаги препоръчително да се обливате с хладка вода накрая по време на душа ви. Това затваря люспите на косъма и така косата ви изглежда по-лъскава, здрава и блестяща!

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото