20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

10 правила за красива и здрава права коса

Не пропускай

Ако имате права коса, и естествено искате тя да е красива, блестяща и здрава, то тези 10 правила са точно за вас. Следвайте ги стриктно, за да изглежда косата ви винаги идеално гладка и блестяща.

  1. Миене: Внимание! Шампоанът намалява блясъка на косата. Ако балсамът е неподходящ, също ще остави неприятен отпечатък. Миенете на правата коса, изисква подготовка. Първо, намажете върховете на косъма с балсам, за да ги предпазите от изсушаване. След това втрийте шампоан в корените на косата. Разнесете продукта с гребен и изчакайте да попие. Изплакнете обилно с хладка вода.
  2. Безкраен блясък: Косата ви изглежда като на звезда от Холивуд. А колко време се трудихте за този ефект. Най-важното е, да избирате правилните продукти. Четете внимателно опаковката. Всеки детайл е важен, не пропускайте да разучите съдържанието.
  3. Внимателно изсушаване: Подсушете главата с хавлия, но без да търкате. Не увивайте хавлията, като стягате и опъвате косата. Поемете водата, с дланите си.
  4. Супер силен коктейл: Има усъвършенствани формули, специално разработени от козметични и фармацевтични компании. Като ди използвате, ще подхраните изцяло вашата коса, от корена до върха на косъма.
  5. Силикон за вашата коса: Продуктите на силиконова основа, предпазват и овлажняват косата. Придава естествен блясък и красота. Силиконът има магически ефект. Успокоява и затваря корена косъма и създава бариера между косата и топлинната обработка. Помага за устойчивостта и намалява увреждането.
  6. Използване на правилни инструменти: Използването на грешен сешоар е най-големият ви враг. Използването на подобрена технология, прави косата ви по-здрава и по-силна. Не забравяйте да изсушите напълно, преди употреба на преса за коса. Ако няма да прилагата топлинна обработка, изсушете 70% от косата и оставете да изсъхне по естествен път. Дръжте сешоара, така, че въздушната струя да е в посока от корена към върха на косъма. Резултатът ще е перфектна гладкост.
  7. Оформяне на косата: Много е важно, каква прическа ще си направите. Доскуча ли ви от конската опашка? Тогава си направете странична, за по-секси визия. Или я вържете с панделка и я оставете са се спуска по раменете ви. Ако я комбинирате и с по-разголена рокля, ефектът ще бъде поразителен.

Само за къдрокоски!

8. Защита: Правата коса също е изключително чувствителна към външните фактори, UV лъчи и химически вещества. Избирайте ефективни продукти. Омекотяващи материали, светлоотразяващи микро-частици, абсорбиращи, филтриращи влакна, богати на витамин Е. За да изглежда правата коса добре, грижете се за нея с любов.

9. Бъдете модерна под слънцето: Искате ли да изглеждате идеално, докато се разхождате по плажа или лежите до басейна? Ето ви един съвет. Намокрете косата и срешете назад. Разделете на две и усукайте отделните части. Захванете двете части и ги усукайте заедно. Вържете с ластик с морски мотив, мида, черупка, рапан. За да не се разпадне, прихванете с фиби и напръскайте с лак. Предимствата на тази прическа е , че отваря лицето ви, прави се лесно и бързо, и изглежда стилна.

10. Сухо подстригване: Правата коса е идеална за подстригване и оформяне на всякакви прически. Изберете си модел и отивайте в салона. Не забравяйте да помолите фризьора, да не ви мокри косата. Така ще знаете, точно как ще ви стои прическата. За да няма изненади, когато косата ви изсъхне.

Споделено от Ladybook.bg

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото