20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Отслабване без диети

Не пропускай

Омръзна ли ви от диети, след които отново напълнявате? Дори двойно и тройно повече.

Не искате да гладувате и да сънувате храната. Тогава как да се справим с отслабването без диети? Има ли изобщо такъв вариант и дали той е дългосрочен?

След коледните и новогодишни празници всички обещаваме да се подложим на диета след голямото преяждане. Но дали това е ефективно в дългосрочен план? А дали е здравословно? По-скоро не.

Има начин да получите желаната фигура без да се подлагате на ужасни диети, след които качвате повече килограми, сънувате забраненото и се чувствате изтощени. Тайната се крие в разнообразието. Да, толкова е просто – разнообразното хранене в комбинация с физическа дейност поне два пъти в седмицата ще ви изненада със своя добър резултат.

През зимата лесно напълняваме, тъй като водим по-заседнал живот – движим се по-малко, хапваме повече, има доста празници. Опитайте да се движите повече. В офиса – вместо да обядвате зад компютъра, излезте навън и се разходете, подишайте чист въздух – полезно е не само за здравето, но и за тялото ви.

Излезете по-рано за работа, слезте една спирка по-рано и повървите пеша. Ще се учудите колко добре ще ви подейства. Тонусът на тялото е важен за това да се чувствате добре.

Течностите ви осигуряват хидратация на тялото. Пийвайте повечко вода, чайове, по-малко кафе. Фрешовете също са за предпочитане, но трябва да внимавате, тъй като плодовете съдържат захар, а от нея се напълнява. Ако обаче ги пиете преди тренировка, или рано сутрин – тогава може. Така ще се заредите с енергия и сила за целия ден. Добър вариант са и смутитата – това са напитки, комбиниращи плод или зеленчук с мляко, миксирани в блендер. Може да си добавите и канела – от нея е доказано, че се отслабва. Може да намерите много и различни рецепти за полезни смутита в интернет.

Спортът е много важен не само за да отслабнем, но и за да се чувствате добре. Как се чувства нашето тяло е в основата на всичко, което ни се случва. Затова е хубаво да потренирваме поне 2 пъти в седмицата, за да има ефект. Ако нямате възможност за фитнес залата или спорт в група, може да опитате вкъщи. В интернет има много клипчета с упражнения, които ще ви помогнат и мотивират. Много е важна музиката, която ще използвате – трябва да я подберете, за да имате добро настроение и желание за постигане на резултати. Заредете се с търпение – няма да е лесно, особено в началото. Но със сигурност след време ще сте много доволни от себе си.

Ако пък искате да спортувате в група, може да опитате с йога, танци или аеробика. С тези спортове ще се чувствате много добре, тъй като са интензивни, лесно се свалят калории и бързо се влиза във форма. Най-важното е да имате желание и да не се отказвате. А и ще срещнете много нови приятели – какво по-хубаво от това!

Отслабването без диети е възможно. Необходимо е да внимавате какво хапвате и по кое време на деня. Старайте се да избягвате хапването след 20:00 часа, тъй като след този час тялото по-лесно започва да трупа мазнини.

Ако обичате сладкото, опитайте да го замените с плодове. Поне в някои случаи. Така ще поемате по-малко калории.

И не забравяйте за течностите, но без алкохола – той е виновен за излишните килограми, тъй като е много калоричен (особено спиртните напитки).

Отслабвайте без диети, спазвайки тези съвети, и ще усетите резултата. В началото трябва търпение, а след това – постоянство.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото