36.2 C
София
четвъртък, 18 юли, 2024 г.

Нова работа – как да преодолеем стреса?

Не пропускай

Почти всеки е изпитал стреса от новото работно място. Нова бизнес среда, нов офис, нови колеги, заедно с вълнението, идва и недостига на увереност и стреса. Без значение, колко сте способни, първите дни на новата работа са трудни.

Как може да избегнем тази ситуация?

– Преди важния ден, легнете рано и се наспете добре. Станете бодри и енергични.

– Един от проблемите, през първите дни, е, че не можете да запомните имената на всички, това не е възможно. Може да си запишете имената на колегите, с които по-често ви се налага да общувате, на една листче и да си помагате от време на време. Опитвайте се, да се обръщате към всички с имената им, това прави добро впечатление.

– В началото ще има колеги, които да отделят време, за да ви въведат в работата. Слушайте внимателно. Водете си бележки. Впоследствие от вас ще се очаква да се справяте сами, без да ви се обяснява. Първите дни и това, което ще ви се предложи като обучение са от голяма важност.

Топ 10 причини за да тренираме

– Колкото и да сте стресирани, се усмихвайте. Така ще оставите положително впечатление. През обедната почивка, се опитайте да се слеете с колектива и да поговорите с тях.

– Първите впечатления са важни във всяка среда. Не позволявайте да имат лоши предубеждения за вас. Опитайте се да покажете, че сте работлив служител, на който може да се има доверие.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото