20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

5 съвета как да имате по-добра връзка с нея

Не пропускай

Няма ли да е хубаво най-после да разберете какво се случва зад нейните красиви очи?

Защо се случва така, че веднъж жената до вас е сирена, а в следващия момент е направо страшна?

Как може с такива подробности да си спомня факти от живота ви, които вие никога не можете да си припомните?

И защо приема всичко толкова лично?

Отдайте го на процесите в женския мозък. Ето няколко начина да я спечелите и да ѝ внушите, че вие сте „нейният човек“.

1. Обръщайте внимание на малките неща

Тя ще види значението на малките жестове заради значимите области в кората на главния мозък – тези области са по-дебели при жените, отколкото при мъжете.

Затова коментар от сорта „По-скоро ще гледам мача“ може за нея да означава повече, отколкото вие влагате в това изречение.

По същия начин малък жест на внимание (като целувка по бузата, за да се подсигурите за по-късно) просто ще я отнесе, защото тя ще разчете жеста и мислите ви зад този жест.

2. За да наваксате с паметта ѝ – водете бележки

Научно е доказано: жените помнят всичко. Женският мозък е устроен така.

И докато вие може би си спомняте деня, в който сте се запознали, то тя е запаметила първия ви флирт, първото ви телефонно обаждане, първата целувка и т.н.

Просто си водете бележки. Така няма да изоставате от нейната памет.

3. Придържайте се към спокойния тон, а не подстрекавайте скандалите

Тя може много по-добре да обуздава гнева си от вас. Доктори в университет в Пенсилвания са измерили големината на предния мозък – областта, която регулира емоциите. След това са го сравнили с големината на амигдала, която създава емоционалните реакции към определени събития.

Традиционният брак е мъртъв?

Открили са, че женските мозъци имат много по-голям обхват в тази област от мъжките. Това предполага, че жените са по-добри в това да реагират спокойно на грубостта или агресията. Така че това, което е най-добре да направите е, да следвате нейния подход и да се стараете да бъдете токова спокойни, колкото можете.

4. Напишете ѝ стихотворение… или поне един мил e-mail

Мозъкът на жените по принцип е устроен така, че е по-концентриран върху думите/езика, отколкото мъжкия мозък. Изследователи в университета McMaster са стигнали до заключението, че женските мозъци имат по-голяма гъстота от неврони в темпоралния лоб – областта от мозъка, отговорна за обработването на езика и разбирането.

Това често обяснява защо жените винаги знаят какво да кажат, изпращат картички с чудесни послания или любовни писма, а и избират думите с такова внимание. За да я спечелите, няма да е зле да й напишете нещо дори с помощта на ваша приятелка, на която имате доверие.

5. Бъдете нейният серотонин

Мозъкът на жените произвежда значително по-малко количество серотонин – веществото в мозъка, което ни прави щастливи. Така че ако е имала тежък ден в работата, отнасяйте се добре с нея, направете я щастлива. Разсмейте я, един лек масаж или дълга прегръдка ще свършат чудеса.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото