25.8 C
София
неделя, 14 април, 2024 г.

5 мита за диетите

Не пропускай

Има няколко мита за диетите, на които се подчиняват много хора. Някои диети съдържат неточна информация, която може да има обратен ефект. Усилията ви да отслабнете, могат да доведат до увеличаване на теглото ви.

Експертите изброяват най-честите митове за диети:

Диетичните напитки ви помагат да отслабнете.

Да, ама не!

Тези напитки са диетични, защото съдържат изкуствени подсладители, вместо захар. Като подмамвате организма с тях, изпитвате повече глад, вместо ситост. Изберете алтернативен вариант, като например, чаша минерална вода с лимон.

Здравословни палачинки с овесени ядки

Изгарянето на повече калории означава по-бързо отслабване. Точно обратното! Горенето на повече калории води до загуба на мускулна маса, влошава метаболизма и забавя свалянето на килограми.

От пастата се напълнява.

Ни най-малко!

Проблемът не е в пастата, а в големината на порцията и добавените сосове. Ако се замислите, в една порция макарони например, има 60- 70гр, суров продукт, който след попиване на водата, се превръща в 250-260 грамова порция. Съответно, по-голямото съдържание на ястието, е вода. Сосовете и тяхната калоричност са личен избор на всеки.

Храненето след 20:00 часа, води до затлъстяване.

Не е вярно!

Много диетолози забраняват храненето късно вечер. Това е така, защото след това си лягаме и не можем да изгорим натрупаните калории. Истината е, че трябва да внимаваме с поетата храна през целия ден. Здравословното количество калории за жената е 1800-2000/ден.

Отслабване без диети

Храните с ниско съдържание на мазнини, са по-здравословни.

Не е много сигурно!

Когато купувате такива храни, четете етикета много внимателно. За подобряване на вкусовите качества, производителите добавят химични съставки, които могат да влошат общото ви здравословно състояние. Ниско съдържание на мазнини не означава ниско калорийно!

Експертите съветват да се храним в малки чинии. Така количеството храна, ще изглежда повече и ще нахрани съзнанието ни по-бързо.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото