20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Защо да ползваме TV box

Не пропускай

TV box е вид мини компютър, който има собствена операционна система, процесор, памет, видео чип и различни интерфейси за свързване на периферно оборудване. Телевизионната кутия обикновено идва с предварително инсталирани YouTube, Netflix и други видео услуги. За възможностите и предимствата на TB боксовете споделяме информацията на колегите от Televizori.eu.

Повечето от съвременните модели имат поддръжка за Chromecast, Miracast и други технологии за поточно предаване на съдържание от смартфон, както и допълнителни функции – от родителски контрол до запис на цифрова телевизия. Има дори специални модели, с които потребителите могат да провеждат видео разговори.

Смарт телевизия навсякъде с вас

Възможно е да вземете TV box със себе си на работа, в страната, на пътуване. Това е едно от основните му предимства. За да се свържете, имате нужда от две неща – телевизор и интернет. Съгласете се, сега интернет има почти навсякъде.

Изобилие от възможности с TV box

В зависимост от модела може да правите почти всичко. Това е телефон с огромен екран. Свържете мишка и клавиатура и получавате компютър на Android. Можете да въвеждате и редактирате текст, да използвате Facebook, WhatsApp, Viber. Можете да свържете IP камерите на системата за видеонаблюдение и да гледате видеото на голям екран. Ако вземете малко  по-скъпо устройство, тогава в допълнение към Wi-Fi ще имате и Bluetooth. Можете да свържете безжични Bluetooth слушалки, за да не безпокоите близките си вечер. Ако закупите Bluetooth дистанционно управление с гласово търсене в този случай клавиатурата вече не е необходима.

Игрите и TV box

Може да изтеглете игри от Google Play или други места, в зависимост от софтуера. За да управлявате игрите можете да свържете мишка, клавиатура, джойстик, тъчпад. Но геймърите все пак ги съветваме да вземат по-мощен TV box с голямо количество RAM, увеличен вътрешен диск и добър видео процесор.

TV box и избор на операционна система

Най-разпространената операционна система е Android, но тя не е единствената ви възможност.

Android. Универсален и най-популярен вариант. Повечето приложения са разработени за тази операционна система, включително медийни плейъри, уиджети и игри. Такъв TV box е изключително лесен за свързване, а при конфигурацията има пълна свобода при избора на приложения. Допълнителни плюсове са адаптирането на Android OS към всеки хардуер, включително най-слабия, и ниската цена.

Windows. Предлага удобен интерфейс за настолни компютри и лаптопи. Често има вграден пакет Office, който ви позволява да работите с документи на телевизионен екран. Недостатъци – високи изисквания към хардуера и относително по-висока цена.

iOS. В този случай не е нужно да избирате интелигентни приставки: единственият наличен модел е Apple TV на същия производител.

Всички изброени операционни системи имат предварително инсталирани основни приложения: браузъри, мултимедийни плейъри, месинджъри, програми за преглед на снимки. Съветваме ви да закупите модел с максимален набор от приложения – тогава няма да се налага да ги търсите и инсталирате сами.

TV box е чудесно решение за тези от вас, които имат телевизор, който не е смарт. Струва си да се отбележи, че някои скъпи декодери дори надминават смарт телевизорите. Преди да купите, трябва да решите кой от тях ще има всички необходими функции и в същото време ще бъде удобен за използване.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото