20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

„Заразяване“ на Стивън Спилбърг оглави бокс-офис класациите през изминалия уикенд

Не пропускай

Продукцията донесе 23.1 милиона приходи в САЩ и Канада

Екшън-трилърът „Заразяване“ (Contagion), в който участват познатите на публиката актьори Мат Деймън, Джуд Лоу, Лорънс Фишбърн, Гуинет Полтроу и Кейт Уинслет, донесе 23.1 милиона долара приходи за първите три дни от премиерата си на 9 септември в САЩ и Канада, съобщават от Warner Bros.

Филмът, режисиран от Стивън Спилбърг, пресъздава различни човешки истории по време на епидемия на смъртоносен вирус, който заплашва да обхване целия свят. Екип от лекари се заемат със тежката задача да намерят лек за заразата, докато в същото време броят на смъртни случаи расте главоломно.

Зрители и кино критици в CinemaScore дадоха най-висока оценка (А) на продукцията.
Джеф Голдстейн, който е изпълнителен директор на отдел „вътрешно разпределение“ на Warner Bros споделя впечатленията си от неочаквания успех „Това е една сурова история, представена по изключително въздействащ начин.“

„Заразяване“ е реалистичен и напрегнат трилър, който показва на зрителите, по възможно най-реалистичен начин, последствията от световна вирусна епидемия, която се разраства светкавично бързо и причинява смърт за няколко дни. Сюжетът проследява как с разпространението на вируса нараства и паниката сред хората. В същото време погледът се фокусира над житейските съдби на обикновени хора и как те се опитват да оцелеят. „Подходът ни към този материал е доста различен и мога да кажа, че в някои отношения филма ще бъде единствен по рода си” са думите на Скот Бърнс, основен сценарист. Официалната му премиера в България е определена за 21.10 2011 г. Разпространява се от Александра филмс и с любезното съдействие на Warner Bros. Pictures.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото