25.8 C
София
неделя, 14 април, 2024 г.

Яхтата „Джуно“

Не пропускай

Вместо двуетажна къща, едно четиричленно семейство е избрало за свой дом луксозна шхуна, която да пори вълните на океана. За щастие на семейството, техният подвижен дом е оборудван с всякакви интересни и полезни екстри. Освен няколкото високи платна, красивото съоръжение прави впечатление с дължината си – 20 метра. Яхтата е произведение на Нат Бенджамин и е кръстена „Джуно“.

Собствениците на това съоражение са разделили живота си горе-долу по равно – между яхтата и дома си в Манхатън. Явно са ценители на качественото обзавеждане, щом са решили тяхното да бъде изработено от естествена дървесина, тъй като този материал е топъл и естествен. Интересно е и, че мачтите на платната надминават 20 метра, което е и дължината на цялата лодка, като така се осигуряват прецизно управление на яхтата време на пътешествията.

Собственикът не е вградил твърде много модерна техника в своя временен дом, но Джуно има радар и навигационна система. Спокойствието и сигурността са на първо място от към предпочитанията на семейството. Яхтата определено е и издръжлива, но сякаш дизайнът е доста натруфен. На палубата е оформена трапезария на открито, с пейка и маса за похапване под навеса, осигуряващ сянка и свеж бриз.

Върху таваните на основната кабина, са поставени малки прозорчета, които да осигуряват дневна светлина. Има и рафтове за книги, шкафовете – всичко е от 100 % дървесина. До прозорчетата на тавана са монтирани две по-големи лампи.

Пространствата вътре в яхтата са разпределени на няколко сектора, има си и кухня, и трапезария. Дървените детайли са добре съчетани с мека мебел. Има най-различни сектори – за спане, за готвене и хранене, както и мокри помещения. Въпреки изискания си интериор, Джуно е оборудвана за дълги пътешествия както до Карибите, така и до Европа, а защо не и за други континенти.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото