20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Windows взе 7% от пазара на таблети

Не пропускай

Операционната система Windows достигна 7,4% от световния пазар при таблетите според отчета на изследователската компания Strategy Analytics за първото тримесечие на 2013 година.

За първите три месеца на настоящата година доставките на таблети под  Windows са три милиона броя.

За сравнение, година по рано делът на Windows на световни пазар се е равнявал на нула твърдят анализатори. Рязкото покачване на дела на операционната система се дължи на ОС Windows 8, която компанията пусна през есента на миналата година. Windows 8 може да се използва както на стандартни персонални компютри, лаптопи, така и на таблети.

Като цяло за периода януари – март 2013 година са доставени общо 40,6 милиона таблета – това е повече от всеки аналогичен период в миналото и е със 114% по-висок спрямо първото тримесечие за миналата година.

В останалите „планшетни тенденции“ може да се отбележи спад в дела на iOS, който мина  под 50% за сметка на устройства, управлявани от Android.

Ако през първите три месеца на 2012 година ОС Google изоставаше почти двойно от iOS, то сега разликата между двата гиганта се е съкратила под 5%.

Източник: Modsbg.com

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото