15.5 C
София
неделя, 16 юни, 2024 г.

Тенденции при златните и сребърните бижута 2024 г.

Не пропускай

Когато става въпрос всеки се изправя пред въпроса дали да избере злато или сребро. Всички гледаме напред към най-новите тенденции, за да разберем дали трябва да останем „златни“ или да модернизираме визията си със сребро. Златото традиционно се смята за най-добрия избор, в края на краищата, кой не би предпочел да е на първо място, отколкото на второ?

Добрата новина е, че правилата на стила стават все по-свободни. Макар златното правило да беше „по-малко е повече“, сега аксесоарите ни са един от основните начини да изразим своята индивидуалност и чувство за стил.

По-долу ще разгледаме очертаващите се тенденции в бижутата за 2024 г., как да изберете тези, които ви подхождат най-много, и дали можете да смесвате различни цветове метали в един и същи тоалет.

Колекции пролет/лято 2024

През последните няколко месеца най-известните модни подиуми в света бяха залети с колекции за пролет/лято 2024 г. От визиите, които украсиха модните подиуми, се забелязва рязко нарастване на популярността на сребърните бижута.

Въпреки че златото все още е предпочитан избор, все повече модели се украсяват със сребърни бижута. Най-вече се завръщат големите обеци (тип обръчи), които бяха основна част от модата на 80-те години. Друга класика от 80-те години на миналия век също беше забелязана в повечето колекции. Гривни и маншети украсяваха ръцете на моделите в плавни флорални рокли.

Както винаги със завръщането на топлото време, цветята властват с колиета и обеци с дизайн, вдъхновен от природата.

Всеки ли може да носи сребро?

Дори и да имате колекция от златни бижута в гардероба си, можете да добавите сребро и да изглеждате страхотно. Въпреки това има някои тонове на кожата, които естествено изглеждат по-добре със сребърни бижута.

Когато подбирате бижута спрямо кожата си, трябва да определите своя подтон. Без значение от цвета на кожата, възрастта ви или дали имате тен, вашият подтон вероятно ще остане един и същ. Среброто естествено подхожда на хора с хладен подтон.

Ако лесно изгаряте на слънце и вените от вътрешната страна на китката ви имат син оттенък, вероятно имате хладен подтон. Хората с топъл подтон са склонни да придобиват по-добър естествен тен и вените им имат по-силен зелен оттенък. Ако вашият подтон е неутрален, тогава имате най-голям късмет, защото и златните, и сребърните бижута ви стоят чудесно.

Сребърният стил

Ако искате да добавите сребърни бижута към колекцията си, е полезно да познавате различните видове използвани метали. Не всички сребърни бижута имат еднакъв тон, а вариациите в цвета зависят от метала, използван за създаването на изделието.

За хората, които харесват съчетания на цялостния вид, смесването на метали не е най-добрият избор. Въпреки това смесването на сребро и бяло злато е възможно, ако целта ви е да създадете хармонична цветова палитра. Въпреки че цветовете няма да съвпадат, те ще се допълват взаимно.

Най-важното е да знаете кои метали са най-здрави. Чистото сребро е мек метал и може да промени формата си с течение на времето, както и е по-податливо на надраскване. При бижутата от чисто сребро се използва медна сплав, която укрепва метала.

Бялото злато е издръжлив метал, което го прави идеален избор за накити, които ще носите всеки ден. Струва си да имате предвид, че бижутата от бяло злато избледняват с течение на времето, тъй като родиевото покритие се износва, така че ще трябва да ги носите на бижутер за поддръжка. Платината е най-издръжливият вариант, но е с по-висока цена.

Можете ли да смесвате сребърни и златни бижута?

Някои от нас обичат най-доброто от двата свята и добрата новина е, че е напълно приемливо да носите сребърни и златни бижута по едно и също време. За тези, които имат модерен стил, смесването на метали е чудесен начин да изразите себе си и да добавите малко разнообразие към облеклото си.

Ако се колебаете, ето няколко съвета за съчетаване на златни и сребърни бижута.

Започнете с малко

Най-лесното място, от което можете да започнете да носите злато и сребро, са ушите. С правилните обеци можете лесно да направите малка стъпка към смесването, като използвате злато за някои пиърсинги и сребро за други.

Съчетаване на стилове

Вместо да се фокусирате върху цвета, разгледайте съчетаването на елементи с подобен стил. Например, можете да имате златни обеци и сребърна гривна, които са с еднакви по цвят скъпоценни камъни или флорален дизайн.

Поддържайте равномерност

Когато смесвате различни по цвят метали, искате да постигнете баланс. Опитайте се да поддържате четен брой елементи, като половината от тях са златни, а другата половина – сребърни.

Наслояване

Наслояването е ключът към изграждането на цвят. Можете да използвате златни пръстени на някои пръсти и сребърни между тях или да подредите пръстени на един пръст със същата идея. Също така е лесно да наслоите цветовете с колиета. Ако носите колиета, можете да изберете късо сребърно колие и по-дълго златно.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото