20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Смарт часовник проектира и Microsoft

Не пропускай

Microsoft може също работи върху снабден със сензорен екран смарт часовник, съобщи Wall Street Journal.

Новината дойде от мениджъри на компании доставчици за Microsoft, според които щатският гигант поръчва компоненти за прототип, пише Modsbg.com. Въпросният може да се окаже „устройство, подобно на часовник“.

Microsoft са поръчали 1,5-инчови дисплеи от фирма производител на компоненти, твърди нейният изпълнителен директор.

Ако се окаже истина, ходът ще постави компанията на Бил Гейтс на една писта с конкурентите от Apple и Samsung, за които също има информация, че работят по подобни устройства.

Не е ясно обаче кога можем да очакваме представяне на часовника.

Това не е първият път, в който Microsoft се опитват да пробият със смарт устройство за китка. През вече далечната 2002 г. гигантът от Редмънд пуска Smart Personal Object Technology (SPOT) – мултифункционално устройство за китка, което така и не успява да пробие на пазара и бива спряно от производство.

През октомври миналата година анализаторите от Gartner прогнозираха, че мобилната смарт електроника, вградена в обувки, татуировки и други аксесоари (в това число и часовници), до 2016 г. ще се превърне в индустрия за 10 млрд. долара.

По-голямата част от приходите ще дойдат от умни спортни обувки, комуникационни устройства за следене на натоварването при фитнес упражнения, както и от системи за автоматично поставяне на инсулин за диабетици, твърдят от компанията за анализи.

А как да изберете смарт часовник, вижте в EMK.bg

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото