38.5 C
София
четвъртък, 18 юли, 2024 г.

Селскостопанска техника за хоби фермери

Не пропускай

Дори и да не си изкарвате прехраната в сферата на селското стопанство, а сте просто хоби-фермер, вероятно знаете стойността и предимствата на качествения трактор. Той е от основно значение за качествената поддръжка на фермата и е необходим също и за използването на някои машини, включително култиватори и сеносъбирачи.

С помощта на специален прикачен инвентар, тракторите могат дори да се справят с изваждане на дънери и пробиване на отвори за оградни колове – а не забравяйте и удобството, което тракторът може да внесе дори към най-обикновените задачи във всяка ферма. Специалистите знаят, че един качествен трактор ще се изплати с течение на времето многократно.

Но тракторите идват в голямо разнообразие от размери, а в зависимост от вашите нужди по-големият не винаги е по-добър. Ето четири класа на малки трактори, които да разгледате за хоби фермата си, заедно с няколко насоки, които да ви дадат представа за типа, от който се нуждаете.

1. Трактор за косене на трева

Както предполага името му, този трактор се използва главно за косене на тревни площи и е доста ограничен по отношение на мощността, функциите и разширяемостта чрез прикачени устройства. Ако имате тревна площ с малък размер (която естествено изисква поддръжка) и понякога имате нужда да премествате товар или прикачен инвентар наоколо с малко ремарке, тогава тракторът за косене на тревата може да е всичко, от което се нуждаете.

Мощност: приблизително 17-22 к.с.

2. Градински трактор

Обикновено по-твърди, по-големи и по-мощни от тракторите за трева, градинските трактори имат значително повече възможности за инсталиране на прикачен инвентар. С по-широките си основи за косачки можете да обслужвате повече земя за по-малко време, а допълнителните функции като хидравлично управление и задвижване на четирите колела дават предимство пред тревните трактори, когато става дума за гъвкавост и адаптивност. Тези трактори са чудесен избор, ако имате нужда от косачка за трева, която ще издържи на тежка употреба и ще ви даде възможности за работа по други земеделски проекти.

Мощност: приблизително 20-25 к.с.

3. Субкомпактен трактор

Макар че най-малките субкомпактни трактори са сходни по външен вид на градинските трактори, това е мястото, където сходствата свършват: Субкомпактните трактори са много по-способни за работа в стопанства и в много случаи линията между двете класификации е разделена от типа на двигателя. Градинските трактори са снабдени с бензинови двигатели, а субкомпактните трактори обикновено се задвижват от дизел. Много субкомпактни машини също са оборудвани с PTO и триточкови хватки, което ги прави много по-разширяеми от по-малките модели; някои дори имат предни товарачи!

Мощност: приблизително 20-25 к.с.

4. Компактни мултифункционални трактори

Върхът на малките трактори е компактният мултифункционален трактор. Макар че те нямат същата конски сили като полезен модел, компактните трактори могат да бъдат оборудвани с прикачен инвентар, вариращ от предни товарачи до багери и всичко между тях.

Някои дори идват с четири задвижващи колела и кабини, което ги прави перфектна опция, ако сте сериозен фермер, който се нуждае от мощен, адаптируем трактор, който ще ви служи при всякакви метеорологични условия, дори и когато „нещата загрубеят“. Докато мощността на компактния мултифункционални трактор е атрактивна за повечето фермери, някои стопанства все пак са по-подходящи за по-малък и по-маневрен трактор за косене или градински трактор.

Мощност: приблизително от 25 до 65 к.с.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото