38.5 C
София
четвъртък, 18 юли, 2024 г.

Професия „Инспектор на тампони“ !

Не пропускай

В света съществуват няколко много интересни и различни професии, които може би, ако си мразиш работата, ще те накарат да се замислиш отново. Като тази на „инспектора на тампони“…например.

Подушвач

Не, тук не става въпрос за такъв от по-горната снимка..а за професионален парфюмериен подушвач. Често, когато си избираме парфюм в магазините или избираме на някого за подарък, от прекалено миришене на различните аромати, носа ни просто „блокира“ и не може да различава парфюмите след 3-4 тестване. За това, тук на помощ идват именно те – подушвачите.

Професионален“ поспаланко

 Всички сме чували за онези, поредни изследвания върху съня на университетски екипи, доктори или учени. Но всъщност, запитва ли ли сте се някога, кои са и какви точно са тези хора, върху които се експериментира? Да, това са така наречените „професионални поспаланковци“. И ако на повечето от нас често ни се доспива на работа и леко „придремваме“ на стола криейки се от шефа или се отпускаме в градския транспорт след това, то на тези поспаливци им се ПЛАЩА за да спят. Найс, а?

Инспектор на тампони

Да, колкото и странно да звучи има и такъв инспектор и то не на какви да е тампони, а точно на…дамските. Тази професия включва ежедневно проверяването на абсорбционните възможности на различните по големина тампони. Бройката, която трябва да бъде проверявана от всеки такъв инспектор е 125 на ден!

Инспектор на зарчета

Професионалните играчи на зарове ще ви кажат, че дори и най-малката драскотина или несъвършенство могат да станат причина за загуба на една игра. Ето защо в света съществуват и хора, които им е работа да се грижат, това да не се случва. Те се подвизават обикновено в казината и се наричат инспектори на зарчета.

Чистач на повръщано в увеселителния парк 

Както знаем всички, често в увеселителните паркове стават „ексцесии“ с влакчето на ужасите и на много хора се случва завоите просто да не им понесат. За това обикновено, повече обиколки са придружени с порцията „върнат обяд“, която често остава на облегалката на влакчето. Така че, все пак трябва да има и някой, който да чисти след тези търсачи на силни усещания!

Дояч на змии

Известно е, че змийската отрова е една от най-опасните в света и често води до смърт на тези, които са били в пряк досег с нея. Но в същото време всички знаем, че тя се използва и в много лекарства, и в медицината, като цяло, за предотвратяване и лечение на инфаркти и злокачествени тумори. За да могат обаче тези изследвания и опити да бъдат провеждани без инциденти, някой трябва да може да осигурява необходимите дози отрова от змиите или да може да ги „издои“. Точно тези хора занимаващи се с опасното начинание се наричат „доячи на змии“.

В Интернет по много форуми или сайтове могат да се срещнат още интересни професии, публикувани от хората, като например:

Гид в канализацията – Във Франция, ако желаете може да си направите едно интересно туристическо пътешествие, не къде да е, а в …канализацията на Париж. Тук на помощ ще се отзоват професионалните „канализационни гидове“, които ще ви покажат всички „забележителности“.

Ловец на домашни животни – на летището в Цюрих, Швейцария, има специални хора, които имат тежката задача да хващат избягалите домашни любимци на пасажерите.

Професия соколар – Този човек има за цел да забавлява гостите на хотели, като им демонстрира шоу с обучени соколи.

Пазач на кокосови орехи – Както сигурно се досещате, тази професия се е възродила на някой остров, където има кокосови орехи. Е, прави сте, острова е Свети Томас (Верджинските острови), а целта на занятието тук е опазване безопасността на гостите на хотелите от „опасните“ падащи кокосови орехи.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото