20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Последното интервю на Джон Ленън

Не пропускай

Не искам да бъда мъртъв герой“ – казва музикантът три дни преди да бъде убит

Три дни преди да бъде застрелян, Джон Ленън се оплаква от критиците си, които се интересуват единствено от „мъртви герои“, и говори оптимистично за семейството и бъдещето си, споделяйки, че има „много време“, за да постигне целите в живота си, предаде Associated Press.

Последното интервю на легендарния музикант от Beatles е предоставено на агенцията от списание Rolling Stone по случай 30-годишнината от смъртта на Ленън, която светът отбеляза вчера. Декемврийският брой на изданието, посветено на певеца, с пълното му интервю ще се появи на пазара в петък.

Кратки откъси от него са поместени в Rolling Stone в дните след убийството на музиканта през 1980 г., но сега за пръв път ще бъде публикувано цялото интервю.

„Думите на Джон Ленън са радостни, изпълнени с живот и надежда, безстрашни“, казва авторът на интервюто, Джонатан Кот. Той е разговарял с легендарния музикант в апартамента му и звукозаписното студио.

Кот разказва, че никога не се е връщал към тричасовите записи от 5 декември 1980 г., докато наскоро не е открил магнитната лента, разчиствайки гардероба си. Изненадан от доброто й състояние и вдъхновен от „живия“ глас на Ленън, Кот решава да транскрибира интервюто.

Някои от най-суровите думи Джон Ленън изказва за своите критици, които постоянно недоволстват от професионалния му и личен живот след напускането на Beatles.

„Тези хора с техните илюзии, създадени за творците – това е нещо като преклонение пред идоли. Те харесват хората само когато пътят им приключи. Искат мъртви герои като Сид Вишъс или Джеймс Дийн. Аз не искам да бъда мъртъв герой…“, казва Ленън.

В интервюто си с Джонатан Кот музикантът говори още за семейството си, за опитите си да бъде добър баща на по-малкия си син Шон и за силната връзка със съпругата си Йоко Оно.

40-годишният тогава Джон Ленън разсъждава за това какво е постигнал в живота си и засяга различни житейски теми. „Не се стремя към божественост. Никога не съм претендирал за душевна чистота. Никога не съм твърдял, че знам житейските отговори.

Единственото, което правя, е да пиша песни и да отговарям на въпроси толкова искрено, колкото мога. Но все още вярвам в мира, любовта и разбирателството“, оптимистично завършва Джон Ленън.

Източник: Associated Press, Contactmusic

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото