20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Поредния страхотен филм – „Killer Elite“

Не пропускай

Поредният екшън с Джейсън Стейтън излезе на големия екран преди около седмица и зарадва малки и големи с неочаквани обрати, много екшън, вълнуващи сцени с английски коли, както и плеяда от известни холивудски знаменитости.

И ако някои ще го опишат като поредния екшън от тези, които прави Стейтън в последните 10-11 години ( като: „Transporter”, “Crank”, “Chaos”, “The Expendables”) , то други като мен ще ви кажат, че този „Killer Elite” изглежда по малко по различен начин (по скоро напомня на други филми на Стейтън като:“13“, „The Bank job“, „The Italian Job“). Дали затова, че е правен по действителен случай, или защото диалозите са развити на по-добро междуличностно ниво – вие сами ще прецените, като изгледате лентата.

Лично аз очаквах Робърт де Ниро да играе по-голяма роля и да е рамо до рамо с героя на Стейтън през целия филм, но това не се случи. Ще видим де Ниро в началото на филма и по към края му, но това не означава, че той не прави поредната своя уникална роля в киното.

Определено в лентата блесва и актьора Клайв Оуен („Shoot ‘Em Up“, „Inside man”, “Trust”), който така да се каже – играе лошия. Не че можем да отличим добри мъжки образи – става въпрос за професионални наемни убийци, но да приемем, че героят на Клайв е най-отрицателен във филма.

На мен ми направи изключително добро впечатление и играта на Доминик Пърсел, който всички познаваме от нашумелия сериал от 2005 година „Prison Break” (“Бягство от затвора”). Така е маскиран с мустаци и типичните английски бакенбарди, че в началото трудно може да го познае човек. Той партнираше на героя на Стейтън през по-голямата част на филма и ще запомним героя му с буйния му селски нрав и големите мускули, които използва не веднъж във филма.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото