20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Остров Бенгера – екзотична почивка в Африка

Не пропускай

Остров Бенгера е част от архипелага Базаруто, разположен на територията на Мозамбик в Индийския океан. Той е вторият по големина от всичките шест острова, които се намират в архипелага и на 14 км от бреговете на Африка. Площта му е около 55 кв. км като на дължина достига 11 км, а на широчина 5.5 км.

Известният днес с девствените си бели плажове, забележителните места за гмуркане и отлични възможности за езда и риболов остров се е откъснал преди хиляди години от континента.

Бенгера е съвкупност от високи дюни, гора, савана, влажни зони с богати на флора и фауна еко-системи и сладководни езера. В три от езерата могат да се видят сладководни крокодили, които са доказателство, че в миналото острова е бил свързан с Африка. Бенгера е обявен за национален парк през 1971 г. и в него живеят над 140 вида птици.

В защитените коралови рифове на Бенгера могат да се срещнат от малка риба-клоун, през змиорки до китова акула, които от своя страна предлагат отлични места за гмуркане на водолазите. Риболова е едно от най-предпочитаните занимания за туристите като не е изключено да срещнат манти, костенурки и много други представители на водния свят.

За тези, които не са почитатели на водните спортове, острова предлага разходка на кон по широката захарнобяла плажна ивица.

Хората са успели да запазят тропическия рай на острова от модерното строителство и на Бенгера няма да видите големи хотели и сторителни работници. Има само два комплекса предлагащи само луксозни вили на брега на океана, в които може да се отдадете на пълен релакс.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото