25.8 C
София
неделя, 14 април, 2024 г.

Как се привличат студенти в Утрехт

Не пропускай

Утрехт е град в Холандия, столица на едноименната провинция. Той е с население от 282 000 души, което му отрежда четвъртото място по големина в страната.

Утрехтският университет е най-големият в страната и се намира във вътрешната част на града, където е и студентския квартал Ойтхоф. Според класацията на университета Шанхай Джиаотонг той заема 41-во място сред най-добрите университети в света и 6-то в Европа.

Представял ли си е изобщо някой от нас да живее в подобна сграда като студент? А ако Ви беше казал някой, че някъде по света има подобна сграда, която се използва за студентско общежитие, някой би ли повярвал на тези думи? Не нали? Но всичко това е вярно и е факт.

Изграждането на студентски жилища към Утрехтският университет в квартал Ойтхоф помагат за справянето на хроничния недостиг на местата за живеене на младите хора в този град. Енергичният дизайн на сградата наистина отразява жизненото пространство за младите хора. Комплексът се състои от 380 стаи, Unnik кула, зала за обучение, стаи за забавление, както и комунални и търговски площи на приземния етаж.

Сградата е бивша университетска сграда. Тя е обновена, за да бъде пространство за живеене на студенти в комфортна обстановка с красив ландшафт и открити площи.

Фасадата се състои от мрежа от многоцветни алуминиеви панели, в които са пропуснати прозорците. При по-внимателно разглеждане, те се превръщат в един пъстър кошер за млади интелектуалци. Шарената фасада отразява голямото разнообразие от обитатели, от всички краища на света.

Сградата се предвижда за среща и комуникация за специалисти от всякакви области. Стаите, стълбищата и коридорите с беседки, образуват социалния микрокосмос, в който младежката любов може да цъфти и да създава трайни приятелства, които да развие.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото