20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Innovation Explorer Day – всичко за иновациите

Не пропускай

Над 900 души присъстваха на второто издание на международния форум за иновации Innovation Explorer Day, който се проведе на 25 февруари 2016 г. в Sofia Tech Park. Темата на единствения по рода си в България форум беше „Кратка история на иновациите“, като опит и знания споделиха почти 20 представители на водещи глобални иноватори, сред които Google, Pixar, Intel, Hewlett Packard Enterprise (HPE), PricewaterhouseCoopers (PwC), McCann Ericsson и други.

Форумът беше открит от кмета на София Йорданка Фандъкова, както и от съоснователя на Innovation Starter Леона Асланова, съиздателя на Капитал Теодор Захов и от изпълнителния директор на София Тех Парк Елица Панайотова.

Innovation Explorer Day беше разделен на няколко модула – „Креативност“, „Архитекти на иновациите“, „Финансиране на иновационното общество“ и „Мениджмънт на иновациите“. Проведоха се и три уоркшопа – „Дизайнерско мислене: дизайн на перфектното мобилно приложение“, воден от Моника Ковачка-Димитрова от Sap Labs България; „Продуктови иновации“, воден от Феликс Вон Хелд, изпълнителен директор на немския Institute For Innovation And Change Methodologies и „Креативният процес“, воден от Антони Христов, арт директор в Pixar.

„За да успеете, трябва да напуснете зоната на комфорт“, сподели един от най-награждаваните творчески директори на рекламни фестивали Нир Рефуа от McCann Erickson. „Ако от нещо няма практическа полза, то не е иновация“, беше категоричен изпълнителният директор на фонда за ко-финансиране Epower Capital Елвин Гури. А Ким Уайли от Google for Work разкри как една от най-успешните световни интернет компании използва иновациите в работния процес, в създаването на нови продукти и в отношението към потребителя.

Филип Генов, вицепрезидент специални проекти в УниКредит Булбанк изнесе непоказана до сега пред българска публика статистика за приоритетните индустрии, в които е най-подходящо да се инвестира в момента. Др. Константин „Дино“ Киритсис, международен специалист  от PWC разказа за последните тенденции в образованието и наблегна на важността от подобряване на меките умения. В края на своята лекция каза, че вече не е актуално да се използва термина „brainstorming“, а „though-showering“, заради темпото, с което се развиват идеите и напредват иновациите.

Международният форум за иновации Innovation Explorer Day се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в партньорство с „Капитал“.
Генерални партньори на Innovation Explorer Day бяха: UniCredit Bulbank, за втора поредна година и Telenor България. Събитието подкрепят и Hewlett Packard Enterprise, Empower Capital, Cleantech Bulgaria, Jacobs, Red Devil и др.

Повече за агенцията Innovation Starter можете да намерите тук: www.innovationstarterbox.bg, за форума Innovation Explorer Day 2016 можете да прочетете на www.innovationexplorer.bg

Подробно за Innovation Starter: това е първата българска агенция за иновации, която реализира бизнес, публични и образователни проекти с цел промяна на средата и на културата на иновации у нас. Innovation Starter организира практически обучения и консултации, чрез които да запознава студенти по маркетинг, реклама и бизнес развитие, търговски компании, нестопански предприятия, държавни институции и start-up компании с принципите на: изграждане на дългосрочна култура на иновации в една среда; последователното изобретателско мислене и неговите методологии; инструментите за генериране на иновативни идеи; работа с конкретни казуси за иновиране и ре-новиране на продукти, услуги и процеси;  консултации и анализ на портфолио от продукти и услуги, бизнес развитие; прилагане на принципите на изобретателското мислене в интернет проекти.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото