20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Гърди, гърди и още гърди: 12 неща, които не знаем за тях

Не пропускай

Преди време писахме за някои интересни факти за гърдите, които не всеки знае. Тъй като те са на особена почит сред мъжете, няма как да спрем с издирването на все по-нови и интересни факти за тези женски прелести.

1. Най-големите гърди в света са с размер 38KKK

През 2009 г. Шейла Хърши от Бразилия влиза в рекордите на Гинес като жената с най-големи гърди. След девет операции и повече от галон силикон, гърдите й са с размер 38ККК.

2. Съществува организация, която се бори за правото на жените да ходят голи от кръста нагоре

GoTopless.org е американска организация, която твърди, че жените имат същото право да ходят голи до кръста на публични места както мъжете. Те често се събират на голи протести, за да настояват за правата си.

3. Лявата гърда обикновено е по-голяма от дясната

Няма две гърди, които да са напълно еднакви и с еднакви размери. Обикновено лявата гърда на жените е по-голяма от дясната. Но в повечето случаи разликата е толкова малка, че не се забелязва. Зърната също са с различни размери, но и сочат в различни посоки.

4. Гърдите са първото нещо, което мъжете забелязват в жените

Това не е новина. Проучванията, проведени във Victoria University показват, че най-често гърдите са първото, към което мъжете поглеждат, когато виждат една жена и най-дълго задържат погледа си върху тях. Друго проучване показва, че взирането в женските гърди по няколко минути на ден може да подобри здравословното състояние на мъжа и д априбави от 4 до 5 години към живота му.

5. Мъжете също могат да пускат мляко

Това се случва изключително рядко, но тъй като мъжете притежават млечни жлези като жените, те имат възможността да произвеждат мляко. Обикновено това може да се случи заради хормонално лечение при мъжете при борба с рака.

6. Англия е страната с най-големите гърди в Европа

Проучване на търговска марка за женско бельо показва, че британските жени имат най-големи гърди в Европа. Повече от половината от тях носят сутиени с размер на чашката D. Дания е на второ място, а Холандия на трето в тази класация. От друга страна италианките имат най-малки гърди – 68 % носят сутиени с чашка B.

7. Средното тегло на една гърда е около 450 грама

Средното тегло на гърдата е около половин килограм. Всяка гърда представлява около 4-5 % от телесната мазнина и по този начин около 1 % от теглото на всяка жена.

8. Гърдите надебеляват

Когато жените са на възраст от 20 до 29 години, техните гърди се състоят от мазнина, млечни жлези и колаген – съединителната тъкан, която ги прави гладки. Но с напредване на възрастта жлезите и колагенът се свиват и на тяхно място се събира повече мазнина. Вместо да расте размерът на чашката на сутиена обаче натрупаната мазнина може да накара гърдите да увиснат.

9. Увеличаването на бюста може да доведе до самоубийство

Жените, които си слагат импланти са поне три пъти по-податливи на самоубийство, риск, който се засилва с времето. Доклади по пластична хирургия от август 2007 г. съобщават, че е малко вероятно токсичността на силикона да е причината за това. По-вероятно е жените, които се подлагат на тази процедура да са по-податливи на психически проблеми, които ги предразполагат към самоубийство.

10. Имплантите могат и да спасят жена от смъртта

Огромните гърди на израелка са спасили живота й. Инцидентът, който е щял да причини смъртта й, се случил по време на ракетната атака на Хизбула. Жертвата си е била направила операция за коригиране на бюста две години преди това. По време на войната тя е била ранена в гърдите от шрапнел, но е оцеляла благодарение на имплантите си.

11. Уголемяването на гърди е най-честата пластична операция в САЩ

И не само в САЩ. Но по официални данни два милиона американки имат импланти в бюста си. Това е най-желаната процедура от жените, по-често желана и от липосукцията. Средната възраст, на която жените в Америка си слагат силикон е 34 години.

12. В Китай има програма в университета „Наука за сутиена“

В Хонг Конг можете да получите научна степен по „Наука за сутиена“, издадена от Hong Kong Polytechnic University, където ви учат как да направите дизайн за сутиен. Наскоро студенти от университета са представили своите дизайни за сутиени пред публика в ITC Resource Centre.

13. /бонус факт/ Мъжете никога не ги наричат гърди

Най-често им казват цици, бомби, дини, балкони, цомби, очи и т.н. и т.н. Само не и гърди или още по-малко бюст.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото