20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Ето така се събират пари

Не пропускай

Забелязвате ли, че всяка седмица по новините слушаме за Гърция и нейните проблеми? Европейската членка е пред фалит, хората протестират, институциите не си вършат работата, а правителството готви нови и нови данъци, с които да се опита да запълни огромната дупка, която се е отворила в гръцката икономика.

Явно на гръцкия кмет Василис Михалолиакос му е писнало да гледа какво става и е решил да вземе нещата в свои ръце, като е решил да подходи чрез своя търговски нюх. Става дума за една кола, която е получена като дарение от гръцкия автомобилен състезател в миналото – Критон Дилавери. Той е бил притежател на една легендарна кола – Мерцедес 300 SL, която по онова време е бил най-бързото превозно средство на 4 колела в света, което благодарение на своя 3 литров двигател, с първия инжекцион в света (разработка на Bosch) е осигурявал мощност от 240 к.с. и максимална скорост от над 250 км/ч.  Автомобила е бил завещан на град Пирея от Дилавери и така от 1972 година до днешни дни, неговото дарение стои изоставено на паркинг. Колата изглеждала овехтяла и остаряла от всичкото това време, което е прекарала, без да бъде съхранявана добре.

В крайна сметка Василис Михалолиакос решил да я пусне на търг и за негово най-голямо удоволствие се появили куп кандидати, които започнали да наддават луди пари за немската класика. След дълга борба между участниците в търга най-накрая бил определен победителя. Това е Райна Хилдебранд, която спечелила търга с колосалната оферта от 405 000 евро за кола в такова състояние.

Едва ли някой е вярвал, че именно тази кола ще бъде продадена за толкова пари. Веднага след търга, кметът на град Пирея благодарил на победителката Хилдебранд и е заявил, че парите ще отидат за възстановяване на един от парковете в града.

Понякога, когато положението е бедствено и ненадеждно в една държава, трябва да се импровизира и търсят нови начини, с които да се спаси положението. Това е само един от тези, които биха успели да изведат Гърция от кризата. Само с протести и вдигане на данъците няма да стане!

 

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото