36.2 C
София
четвъртък, 18 юли, 2024 г.

Ефективни средства за отслабване

Не пропускай

Търсите бърз и лесен начин за отслабване? Вие не сте сами. Милиони хора по света се подлагат на различни диети за намаляване на теглото. Някои постигат резултат, но малцина са тези (около 5%), които успяват да поддържат желаното тегло достатъчно дълго във времето. Причина за този временен успех се дължи на факта, че много хора търсят бърз и лесен начин, за да решат проблема с прекомерното си тегло. Трудно им е да повярват, че не съществуват научни иновации и медицински чудеса, които да се явят лесен инструмент за намаляване на теглото.

Стройна фигура. Защо да намалим теглото си?

Наднорменото тегло може да има сериозни последици върху здравето. Излишните килограми са предпоставка за увеличаване на риска от сърдечни заболявания, мозъчни инсулти, хипертония, диабет, някои форми на злокачествени заболявания и др. Разумната загуба на тегло може да спомогне за намаляване на рисковите предпоставки.

Общи бележки, които трябва да имате предвид:

 • Всяка фантазия, в която вие се виждате с желаната стройна фигура, постигната с лекота, е погрешна. Начинът да се сдобиете с тънко кръстче е, намаляване на броя на консумираните калории и увеличаване броя и интензивността на движението.
 • За да отслабнете и впоследствие да задържите вашето тегло при нормални условия, ще трябва да промените вашите хранителни навици. Много експерти в областта препоръчват да се губи по 500 гр. на седмица, но не повече, като постепенно се намалява количеството на консумираните калории.
 • Диетите рядко имат дългосрочен ефект. Внезапната и драстична промяна в начина на хранене трудно се поддържа във времето. Диетите обикновено са краткосрочни, след което изгубеното тегло се наваксва много бързо.

Нискокалоричните диети са рисковани и трябва да се провеждат под лекарско наблюдение. Неконтролираната нискокалорична диета може да ви лиши от важни хранителни вещества и да се окаже потенциално опасна за вашето здраве.

Програми и средства за отслабване

Милиони хора годишно се възползват от структурирани програми за отслабване, които включват течни диети, специален хранителен режим, медицински и други наблюдения. Преди да се присъедините към такава програма, трябва да знаете, че според проведени проучвания, сравнителко малко на брой участници са успяли да съхранят във времето постигнатия резултат.

 • И не на последно място, да получите отговор на следните въпроси:
 • Какви са седмичните разходи за храна, добавки, поддръжка и консултация?
 • Какви са рисковете за вашето здраве?
 • Пакетна ли е предлаганата услуга или ще се налага да плащате допълнително?
 • Какъв професионален контрол се извършва?
 • Какви са правомощията на тези специалисти?
 • Доколко функционална е тази програма в действителност и нейните примери?
 • Какви са изискванията за участие в програмата за отслабване?
 • Има ли специално меню, определена храна..?
 • Възможно ли е безопасно бързо отслабване с диети?

Загубата на тегло не е лесно занимание, но не бива да се оказва трудно постижимо.

За да се постигне желан резултат в дългосрочен план не е нужно да се предприемат драстични мерки за загуба на тегло. Просто трябва да се внесат нови промени в начина на хранене и живот. Една добре балансирана, разумна и здравословна диета, подпомогната с редовна физическа активност, се оказва ключова и е от съществено значение за поддръжката на тялото в добра форма.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото