15.5 C
София
неделя, 16 юни, 2024 г.

Бяло течение- причини за появата му, симптоми и лечение

Не пропускай

Много жени се оплакват от бяло течение, но знаем ли какво точно представлява тази често срещана болест?

Бялото течение е белезникав секрет от женските полови органи. То е необичайно състояние на женските полови органи. Ако не се лекува правилно в начален стадий, то може да стане хронично.

Последните изследвания в областта показват, че секретът от матката и горната част на вагината пада надолу и се абсорбира от по-долните части на вагината. Това е нормалното продължително течение в женските полови органи. Бялото течение се причинява от наличието на инфекция в тъканите и редица други фактори. Бялото течение е много упорита индекция и може да продължи седмици и дори месеци.

Симптоми на бяло течение

В допълнение към белезникавия секрет от влагалището, пациентът с бяло течение чувства слабост и умора. Жената също усеща болки в кръста и прасците.

Други симптоми на бялото течение са запек, често главоболие и сърбеж. При хроничната форма, пациентът с бяло течение се чувства изнервен и се появяват черни торбички под очите.

Бялото течение не се развива внезапно в остра форма. То е доказателство за изтощение и токсично състояние на организма като цяло.

Състоянието също включва една или много части на репродуктивните органи. Когато тялото е наситено с токсини поради грешно приложени диети и когато органите като кожа, дробове и бъбреци не могат да елиминират натрупаните токсини, то тялото освобождава обилен секрет под формата на бяло течение чрез лигавицата на матката и влагалището.

В случай на напреднало, хронично възпаление на тези органи, бялото течение води до освобождаване на секрет с гной, неприятен мирис и цвят, който варира от жълт до светло зелен цвят.

Лечение на бяло течение

Общата схема за укрепване на здравето е от съществено значение за премахването на системна токсичност, която е основен причинител на болестта бяло течение. Такава схема трябва да включва правилни хранителни навици, нормален сън, физическа активност, чист въздух и слънчева светлина.

Да започнем с това, че пациентът трябва да приема в продължение на три или четири дни вода с лимон или плодов сок, за да отстрани токсините. През този период червата трябва да се почистват всеки ден с клизма с топла вода. В случай на чест запек, допълнителни мерки трябва да се вземат за отстраняване на проблема.

Бяло течение при млади момичета

При младите момичета бялото течение се появява няколко години преди или след първата менструация. Може би това се дължи на дразненето на половите органи от редица фактори като мръсно бельо, замърсени дрехи, чревни червеи и мастурбация.

Обилният секрет е нормален, когато девойката стигне пубертета поради засилената активност на половите органи.

Понякога бялото течение се появява по време на предменструален период поради уплътняване на мембраната на репродуктивните органи. Такова течение е съпътствано с болезнена менструация и други менструални отклонения.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото