20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

Ароматният ни подпис

Не пропускай

Всяка жена знае колко е важен парфюма и знае, че е хубаво винаги да ухае приятно, независимо къде е. Аромата за всички нас е много важен, защото всеки човек често бива запомнян именно по парфюма си.

Това е един аксесоар, който е повече от задължителен. Особено за жените.

Но разбира се, не на всички жени им отиват масово продаваните марки парфюми и прилежащите към тях аромати. Самият подбор на парфюм трябва да е строго индивидуален. Купувайки си парфюм трябва да знаете, че той ще отрязва силно вашето амплоа, за това тази покупка е толкова лична и интимна, колко покупката на бельо. Същото се отнася и за купуването му за приятел – ако конкретно не ви е казал какъв аромат предпочита или най-малкото марката, то по-добре изберете нещо друго. Това също е много индивидуален избор.

Всички знаем, колко е неприятно и дори е лека проява на невъзпитание, когато някой мине покрай нас и буквално сякаш е излял шишенцето върху себе си! Много е важно да не се употребява прекалено много парфюм. Идеята тук, е да не се натрапвате с тежкия си парфюм, а да оставите след себе си приятно ухание, което да се запомня.

Друг важен момент при избора на парфюм и неговата „експлоатация“ е, че никога не трябва да го пръскате по косата си. Това много вреди на косъма, най-добре е да си сложите малко зад ушите и няколко пръски на дланите, като после ги разтриете една в друга.

Същото се отнася и за бельото – никога не го парфюмирайте! Може да получите силна алергична реакция, като обрив и да си създадете редица здравословни проблеми.

Парфюмените шишенца никога не трябва да се държат директно изложени на слънчева светлина или на топлинно нагряване. Иначе така, ще съкратите живота на парфюма и неговите качества.

Едно от най-важните неща при покупката на парфюм е неговият избор. Когато тествате някой парфюм, сложете малко на китката си и чак след няколко часа преценете дали ви харесва аромата. Това е така, защото ако веднага започнете да вмирисвате току-що пробвания парфюм, той няма да има време да попие в кожата и да усетите дали наиситна ще ви допадне. Миризмата може да се изменя поради вашите собствени фермени, които си взаимодействат с веществата на парфюма, за това изчакайте и след това се насочете към желания аромат.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото