20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

6-те най-страшни места в Америка

Не пропускай

Хелоуин – денят на страха е само след няколко дни. Всеки търси ефектни костюми за празника. Част от нашия принос ще бъде да ви уплашим с 6-те най-страшни места в Америка.

Ако не сте почитатели на призрачното, то не ходете на тези дестинации, когато посещавате САЩ.

1. The Winchester Mansion – имение

Счита се за едно от най-обитаваните от призраци места в САЩ. В ремонт е вече 38 години. Собственичката на имението Сара Уинчестър мисли, че къщата е обитавана от призраците на многото хора, които са били убити в нея. Стълбите в имението свършват в тавана, коридорите се стесняват, докато вървиш надолу по тях.

Предлагат се туристически обиколки на страховитата къща и тя е считана за една от най-предпочитаните дестинации по време на Хелоуин.

2. Salem Massachusetts – град

Този град е добре известен, най-вече с вещерските събори. Град Салем е център на магазини за магии и атракции, но ако се разгледа историята, ужасът може да бъде видян с пълна сила. Градовете Салем, Ипсуич и Андоувър са местата, в които започват процесите срещу вещици през 1692 г. и преди края на годината няколко човека са обесени, пребити до смърт, изгорени и удавени заради упражняване на „черното изкуство“.

Все още можете да изпитате параноята, която витае на това място, особено през нощта.

3. LaLaurie House – къща

Определено никой град в САЩ не може да се сравнява по призрачност с Ню Орлианс. Дом на множество духове и вампири, LaLaurie House има ужасяваща история. Мадам Lalaurie, която е била представителка на висшето общество, но и сериен убиец, се отнасяла към робите си с особена жестокост. Някои завързвала с вериги до котлона в кухнята, други убивала след мъчения и ги заравяла в плитки гробове около къщата. След като в къщата избухва пожар, жестокостите излизат наяве. На тавана са намерени роби в отчайващо състояние, като някои от тях били в клетки, други, приковани за стената, а трети оковани за операционни маси.

Намерени били и различни крайници от робите. Някои от робите били мъртви, а други измъчвани до смърт. Според историческите данни тя е убила над 100 чернокожи роби.

4. Athens Lunatic Asylum – лудница

Едно от най-ужасяващите места в Америка, която се намира в Атънс, Охайо. Лудницата е място с паранормална активност, която е свързана най-вече със събитията, случвали се в самата болница, докато тя е функционирала като такава. Едно от тези неща е практикуването на лоботомия (при която част от мозъка се уврежда, за да се подобри психическото състояние). В болницата има петно от възрастна мъртва жена, което никога не изчезва от смъртта ѝ досега.

Много психически нестабилни, луди ветерани от Гражданската война в Америка, престъпници и други хора с психически проблеми са намерили смъртта си в тази болница. Много от тях са погребани в гробището на самата сграда.

5. The Bell Witch Cave – пещера

Пещерата Bell Witch е доста страховито място. Намира се в Адамс, Тенеси. Предполага се, че тази пещера е била мястото, на което вещицата „Бел“ е живяла до последните дни от живота си. Тя е била жената, която обитавала семейство Бел много дълго време, дори причинила смъртта на някои от членовете на семейството. Андрю Джаксън е вложил време и средства в изследването на този феномен.

Вещицата, която най-вероятно била съседка на семейството, която имала лоши бизнес отношения с тях. Предполага се, че тя е прекарала последните дни от живота си в тази пещера или все още живее там – почти 200 години по-късно.

6. Waverly Hills Sanatorium – санаториум

Намира се в Луисвил, Кентъки. Санаториумът се счита за една от най-обитаваните от духове болници в света. Тя започва да работи като заведение, в което се лекуват болни от туберколоза, тогава нелечимите белодробни заболявания, но върху пациентите били прилагани ужасяващи процедури. През годините, в които в болницата са се провеждали операции, там са намерили смъртта си 80 000 човека. Развитието на медицината е причината болницата да бъде затворена. Твърди се, че ако сега човек отиде там ще чуе странни звуци, сенки на хора по коридорите, врати, които се затварят и отварят сами и ужасяваща атмосфера, особено в моргата.

Мястото било толкова страшно, че дори една от медицинските сестри, работещи там, се самоубила в една от стаите на санаториума.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото