20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

6 неща, които не знаете за Джон Ленън

Не пропускай

Ако днес легендата  Джон Ленън беше още жив, на 9-ти октомври щеше да навърши 71 години. Въпреки това работата му в „Бийтълс“ остави траен отпечатък в историята на музиката, и той все още продължава да вдъхновява много млади творци, насочили се към музикалната култура.

Нека си припомним няколко интересни факта за личността на най-великия текстописец за всички времена.

6. Според Джон, най-добрите текстове на песни на групата никога не са били записани и не добиват публичност.

В интервю пред списание Rolling Stone през 1970 г, Ленън е споделил, че славата налага известни ограничения във връзка с музикалните творения. Не всяка новосъздадена песен може да бъде пусната. „Затова ние така и не можахме да покажем истинската си същност като музиканти“.

5. Той е човек на няколко инструмента

Един от първите музикални инструменти, които Ленън получава като подарък е хармоника, на която той свири по време на първоначалните изяви на групата. Майка му го е научила да свири на банджо. Всъщност тя е човекът, който подарява първата му китара, с което го насърчава да се занимава с музика.

4. Филмът „Let It Be“ е недоизпипан като идея

Документалният филм, който излезе през 1970 г, посветен на Бийтълс, е определен от Ленън като недобре развит сценарий, понеже концентрира вниманието основно около образа на Пол Маккартни.

3. Джон Ленън никога не се е чувствал неразделна част от „Бийтълс“

За неговата личност са характерни непокорство, разностранност и вечно търсеща творческа мисъл. Текстописецът на „Бийтълс“ е прявявал страст към рисуване, писане и актьорското майсторство.

2. Според него Елвис Пресли е отишъл в Ада

В интервю за списание „Playboy“ през 1980 г. Ленън споделя, че музикалният бизнес е отнел веселата страна на рок-енд-рола. Тогава казва „Какво ни дава животът, да отидем в Лас вегас да се позабавляваме, да изпълним някой велик хит и ако имаме късмет ще свършим един ден в Ада при Елвис“.

1. Ленън и Дейвид Бауи са изпитвали неудобство от известността си

Ленън помага на Бауи да донапише песента „Fame“, която по-късно се превръща в тотален хит. Докато работели заедно двамата си споделят различни истории от професионалния си опит в музиката. И двамата са единодушни, че славата не носи щастие или удовлетвореност.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото