25.8 C
София
неделя, 14 април, 2024 г.

10-те най-отвратителни световни рекордa

Не пропускай

1. Най-много изстискано мляко от око

През 2004 г. турчинът Мехмет Йилмаз изстискал мляко от окото си в кафена чаша на разстояние 2 метра и 70 сантиметра, като по този начин поставя един от най-странните рекорди на Гинес. Той е упражнявал процедурата по засмукване на мляко през носа, което да стигне до окото му преди да го разпръска по масата.

2. Най-големият изваден тумор

През август тази година докторите извадиха от жена от Аржентина тумор, който тежи 24 килограма. Той е растял в жената 18 месеца. Туморът е изваден по време на сложна операция, продължила 4 часа в Буенос Айрес. Пациентката, чието име е запазено в тайна, е на 54 години.

3. Най-много изядени хлебарки

Пенсиониралият се вече ловец на плъхове и шоумен Кен Едуардс от Англия изял 36 хлебарки за 1 минута в шоуто „The Big Breakfast“ на 5 март 2001 г.

4. Най-голямо тегло повдигнато с език

Бритън Томас е бил собствения си рекорд в шоуто „Circo Massimo“ като е повдигнал с езика си кутия тежаща 12 килограма.

5. Най-много изядени кравешки мозъци

Японският състезател по бързо ядене Такеру Кобаяши държа рекорда за ядене на хот-дог почти чест години. Той е поставил и няколко други рекорда в тази област. Най-впечатляващият обаче е рекордът за най-много изядени кравешки мозъци – той е погълнал 8,03 килограма мозък за 15 минути.

6. Най-звучното женско оригване

Най-звучното женско оригване е дело на Джоди Паркс от САЩ. Тя е поставила рекорда на 16 февруари 2008 г. То е било 104,75 децибела, измерено от разстояние 2,5 метра у височина 1 метър.

7. Най-големият предмет изваден от човешки череп

През 1998 г. Майкъл Хил бил на гости на свой приятел във Флорида. Непознат нападател го промушил в главата и избягал, предполагайки, че жертвата му ще умре. Вместо това Майкъл Хил отишъл до къщата на друг свой приятел с 20-сантиметров нож все още в мозъка му. Неговото лечение в болницата било заснето и показно по телевизията. Въпреки, че огромният нож бил достигнал до мозъка му, Хил бил в съзнание, когато пристигнал в спешното. 4 часа по-късно ножът бил премахнат. Хил оцелял и седем дни по-късно бил изписан от болницата, въпреки че ножът предизвикал временни смущения в паметта му и парализа на лявата ръка. След това страда от главоболие и се нуждае от периодично лечение.

8. Най-много личинки преместени с уста

Чарли Бел поставя рекорда за най-много личинки преместени с уста за един час. Бел ги е преместил от една огромна кутия в друга, използвайки сами устата си.

9. Най-много паяци върху човешко тяло за 30 секунди

Том Бюканън – дете от Австралия е поставил рекорда за най-много паяци, пълзяши по тялото му в продължение на 30 сек. 125 паяка пълзели по него и то 55 секунди. Паяците не били отровни, но хапели и от ухапването тялото на човек може да с еподуе.

10. Най-много помирисани крака

Маделин Албрехт от Охайо работила към „Top Research Laboratories“ и нейното задължение било да мирише крака, което тя и правила в продължение на 15 години. Маделин е помирисала 5600 крака и неизвестен брой мишници. И това е „миризливата“ истина.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото