20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

10-те най… известни мъже вегетарианци

Не пропускай

Напоследък все по-често се говори за известните личности, които са вегетарианци. Когато се запитаме за възможните причини за това, става ясно, че всеки от тях си има или е имал различен повод. Най-често срещаните причини обаче са – стремежът да са непрекъснато в добра форма, защото те са винаги в центъра на общественото внимание или често трябва да застанат пред камера; другата важна причина е, че много от тях се включват в благотворителни каузи, свързани с правата на животните и това ги кара да станат вегетарианци. Интересен е фактът, че много влиятелни исторически личности също са били вегетарианци през някакъв период от живота си.

Предлагаме ви да видите 10 от най-известните мъже, които са „приели вегетарианството“. Със сигурност ще се изненадате да видите имената на някои от тях в този списък.

Адолф Хитлер – малко трудно е да повярваме, че човек като Хитлер е бил вегетарианец, но така сочат източниците. Той в бил привърженик на идеята, че вегетарианската диета едновременно помага за облекчаване на здравословните проблеми и за извисяване на духа.

Адриано Челентано е вегетарианец от 2005 г., когато се включва в кампании за защита правата на животните.

Нели – известният рапърът не само е вегетарианец, но не консумира никакви животински продукти. Счита се, че е бил вегетарианец през целия си живот. Той е член на организацията за защита правата на животните „PETA”.

Стинг – певецът спазва строга микробиотична диета, която не включва никакви животински продукти. Тя се базира най-вече на зърнени храни. Стинг има готвач, който му приготвя храната всеки ден.

Лени Кравиц – някои източници твърдят, че е вегетарианец, но в същото време има снимки, на които носи кожени палта от естествена кожа и други снимки, на които държи чиния с месо на барбекю в Бразилия.

Били Айдъл става вегетарианец не заради правата на животните. Оказва се, че за него рокът и храната не вървят ръка за ръка. Заради живота, който води в продължение на години, алкохола и нередовното хранене, стомахът му става много раздразнителен. Тогава минава на вегетариански режим.

Боб Дилън – за него се спори от години дали е вегетарианец или не. Със сигурност ако е – няма нищо общо с правата на животните, защото на много концерти се появява с кожено яке. Вероятно е да е бил вегетарианец през 60-те, но през последните години няма нито потвърждение, нито отрицание на това твърдение.

Боб Марли е бил много стриктен вегетарианец. При него това е било неизменна част от религиозната му принадлежност. Марли е изповядвал растафарианството. Той също така е вярвал, че марихуаната е свещена билка.

Брад Пит – около въпроса дали е вегетарианец или не също може да се поспори. Според информацията в някои негови интервюта, той е успял да влезе във форма за филма „Троя“ именно с вегетарианска диета. Според други твърдения той просто има странни навици на хранене и е имало моменти, в които е карал само на алкохол и цигари в продължение на три дни. Слуховете са, че Брад Пит и Анджелина Джоли имат противоречия по този въпрос, защото Брад Пит е вегетарианец и се дразни, когато децата им ядат месо, а Анджелина счита, че червеното месо е важна част от менюто и често го консумира.

Алберт Айнщайн – твърди се, че великият учен е бил вегетарианец само през последните години от живота си, но е бил привърженик на идеята много преди това.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото