15.5 C
София
неделя, 16 юни, 2024 г.

10 мита за секса

Не пропускай

Много се говори за секс, но се оказва, че има много неверни твърдения на това, което се случва между чаршафите. Всички знаем, че размерът на мъжкия пенис няма отношение към размера на други части на тялото му – ръцете, главата, стъпалата. Но има и няколко мита, които не са били обяснени и на тях много често се гледа като на истина. Ето и 10 от тези митове:

10. Студеният душ вреди на либидото

Казват, че студеният душ намалява сексуалния апетит, защото намалява нивата на тестостерона при мъжете и естрогена при жените. Но това не е научно доказано. Всъщност изследване в Англия показва, че студеният душ стимулира либидото като повишава хормоналните нива. Това причинява по-голяма сексуална възбуда.

9. Силата на влюбения поглед

Силата на влюбения поглед е описана в романтични разкази и новели, още от мига, в който мастилото е докоснало пергамента. Известно е, че влюбените могат да се взират един в друг с часове, да се влюбват отново и отново, без да се уморят. Проучванията обаче показват, че само 50 % е шансът чрез поглед да предизвикате страст в половинката си. В останалите 50 % е по-вероятно да провокирате агресия, раздразнение, които прерастват в спорове и караници. Може би е вярно, че на война и в любовта всичко е позволено.

8. Секс по време на последните месеци от бременността

Много двойки, които очакват дете се опасяват, че могат да наранят бебето по време на акта. Особено през последната фаза на бременността. Повечето изследвания по въпроса обаче доказват, че по време на сексуалния акт няма опасност за бебето, дори може да осигури по-здравословно и бързо раждане. Докторите казват, че двамата партньори трябва да имат здравословни сексуални отношения до деня на раждането.

7. Да мислиш за някой друг по време на секс е лош знак за връзката ви

Знаете ли, че около 90% от сексуално активните хора по света мислят за някой друг, докато правят секс с партньора си. Всъщност това е съвсем естествено. Повечето хора мислят за техни приятели, съседи, колеги, докато по-малко от тях предпочитат да мислят за измислени хора. Това съвсем не е лош знак за връзката ви и не означава, че тя е към своя край.

6. Жени и бързи коли (модерният мит)

Ако попитате една жена в наши дни дали се възбужда от рева на мотора на мощна кола, тя може би ще се насмее на тази мисъл. Всъщност в стила на „зеленото движение“, сега е модерно жените да предпочитат мъже, които карат екологични автомобили. Въпреки това резултатите показват друга тенденция. Оказва се, че жените показват значително увеличение на сексуална възбуда (измерено чрез тестостерона в слюнката) докато чуват звука от мощно Maserati в сравнение с мотора на Volkswagen (VW) Polo. Дори звукът от мотора на VW може да намали сексуалното им желание.

5. От браковете между родственици се раждат бебета с три глави

Дори да се счита за шега, съвсем сериозно се твърди, че връзките между родственици причиняват всичко от бебе с три глави до мутант X-Men. Истината е, че тези връзки не са за препоръчване, но не е чак толкова трагично, колкото хората вярват. Изследване в западна Австралия е посветено на проучването на култури, в които бракът между братовчеди е честа практика и не са били открити аномалии в тяхното поколение, освен онези, които са възможни във всяка двойка. Същият мит важи и при животните.

4. Расата е добър индикатор за сексуалната надареност на мъжа

Въпреки че някои раси обичат да се хвалят с тези слухове, на практика няма научно обяснение за този мит. Дори приятел на вашата братовчедка, който познава момиче, което се е срещало с професионален баскетболист и твърди, че този мит е истина, то проучване на няколко клиники показва различен резултат. Според това проучване физическата надареност на мъжа няма нищо общо с расата, вероизповеданието или цвета на кожата му. Тя е свързана много повече със случайността на генетичната наследственост.

3. Секс и брак

Общото схващане е, че веднъж да се ожените и сексът свършва. Повечето проучвания доказват, че на практика женените двойки правят повече секс от неженените. Най-вече защото женените имат много повече възможност да правят секс, тъй като живеят заедно. Въпреки това, с течение на годините в брака, сексът намалява, достигайки нива, сравними с тези, които двойката е поддържала, когато не са имали брак. Единият начин да повишите шансовете си да правите повече секс е да се жените много пъти. Но стресът от тези сватби и разводи може рано рано да ви изпрати в гроба, оставяйки ви без никакъв секс.

2. Секс на всеки седем секунди

Повечето жени считат, че мъжете мислят за секс веднъж на всеки седем секунди. Истината е, че мъжете в наши дни са твърде претоварени с мисли за успех и финансови въпроси, за да посветят такава мозъчна сила на този въпрос. Всъщност само половината мъже (54%) мислят за секс веднъж на ден според Kinsey Institute, докато другите 43% признават, че имат няколко сексуални фантазии през седмицата. 4% мислят за секс само веднъж в месеца.

1. Преждевременната еякулация е аномалия

Никой мъж не се гордее да бъде считан за мъж с преждевременна еякулация. Но истината е, че тя е по-скоро система за оцеляване, отколкото аномалия. Средностатистическият мъж може да издържи около 5,4 минути преди еякулацията, което се е отнасяло до населението на земята преди години. Тогава мъжете е трябвало да действат бързо. Не са имали време за цветя, песни, поеми.

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото