20.3 C
София
вторник, 21 май, 2024 г.

10 факта за смъртта, които трябва да знаете преди да умрете

Не пропускай

Смъртта е винаги тъжна, но ако сте достатъчно силни, може да ви се стори и доста интересна. Затова този списък е едновременно доста страховит, но и увлекателен.

1. Икономично погребение

Promessa е шведска компания, която предлага икономични погребения, ако това желае семейството на починалия. Първо потапят тялото в определени химикали, за да го замразят и после прикрепят към него механизъм, който го стрива. В резултат от това тялото се превръща в прах.

2. Ензими

Има определени ензими в тялото ни, които стартират процеса на храносмилане и го поддържат до момента, в който отпадъците са готови за изхвърляне. Това са същите ензими, които поглъщат тялото на третия ден след смъртта. Бактерията атакува мъртвите клетки и се освобождава определен газ, който прибавя тегло към тялото.

3. Мъртви клетки

Когато ембрионът се развива част от клетките трябва да се самоунищожат. Това е съвсем обичайно и се случва, за да може детето да се роди с нормални крака, без ципа.

4. Мъртвите американци не са благоприятни за околната среда

Американците, които са погребани в САЩ не се отразяват благоприятно на еко средата. Това е така, защото огромните количества формалдехид, етанол и метанол се използват, за да се балсамира тялото. Тези течности се просмукват в почвата и малко по малко я разрушават. Кремациите от друга страна изпускат вредни газове във въздуха, които разширяват дупките в озоновия слой.

5. Погълнати от хищници

Съществува определена група от хора, наречени Зороастрианци в Индия, които поставят телата на своите мъртви роднини на терасата. Целта е те да бъдат изядени от хищници и по този начин да се върнат в природата.

6. 21 грама

През 1907 г. доктор в Масачузетс провежда експеримент с помощта на смъртно легло, специално направено за случая. Хората вярват, че душата тежи 21 грама и когато напуска тялото, то губи точно това тегло.

7. Дълга коса и нокти

Въпреки че не се знае със сигурност, хората вярват, че косата и ноктите на човек продължават да растат дори след смъртта му. Това е така, защото и двете са направени от кератин и мъртви клетки, затова смъртта на тялото не им влияе толкова много.

8. Липса на кислород

Най-известната причина за смъртта е липсата на кислород без значение от другите обстоятелства. Въпреки това не можете да се убиете като си задържате дъха. Когато мозъкът не получава достатъчно кислород, мускулите започват да се състезават помежду си и буквално започват да действат без контрол, което убива човека.

9. Сапунен труп

Когато трупът е заровен и ако комбинацията от температура и влажност на въздуха е подходяща, някои тъкани в тялото ще се превърнат в субстанция, чийто състав наподобява този на сапуна. Това се случва заради влагата и липсата на кислород във въздуха.

10. Погребение в космоса

Американска компания може да изпрати останките на вашите любими починали хора в космоса, стига вие да им платите. Предлагат служба в памет на почналия, докато вие наблюдавате изстрелването в космоса.

Източник: Тop 10 list

- Реклама -spot_img

Още статии

- Реклама -Какъв ТВ бокс ще препоръчате?

Най-новото